Puppy benodigdheden: Dé complete checklist!

puppy benodigdheden

Een puppy in huis is geweldig, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Het is aan jou om het beestje een warm welkom en een fijne eerste indruk te geven. Maar hoe doe je dat? Hierbij is een goede voorbereiding het halve werk, dus hebben onze huisdierspecialisten een complete checklist met puppy benodigdheden voor je opgesteld. Kun jij alles al afvinken?

Laten we beginnen.

Dé checklist

Onderstaand leggen wij per punt uit waarom dit belangrijk is voor je puppy:

 • Chip

Je puppy laten chippen en registreren is belangrijk voor als hij de weg naar huis is vergeten. Met een chip kan getraceerd worden waar je puppy vandaan komt. Een chip kan nooit kwijtraken, dus het is voor altijd handig.

 • Halsband of tuigje met bijpassende riem

Een halsband met riem of een hondentuig lijn jij je hond mee aan om samen naar buiten te kunnen gaan. Een pup mag niet direct aangelijnd naar buiten als je hem niet in huis hebt, maar je kunt hem wel alvast thuis in de tussentijd laten wennen.

 • Penning

Hierin graveer je de naam van je hond en je telefoonnummer. Als je hond vermist is, kunnen mensen je altijd bellen om je te laten weten waar je pup nu weer uithangt, zonder dat de chip hiervoor uitgelezen moet worden.

 • Hondenbench en mand

Een hondenbench is onmisbaar voor je pup, en voor jou. Het is een hulpmiddel bij de opvoeding van je hond en moet uiteindelijk dienen als ‘zijn plekje’ waar hij zich veilig voelt. In zijn bench hoort ook een knus mandje waar hij lekker in kan liggen.

 • Voer

Qua voer is het goed om bij de fokker na te vragen wat voor soort voer je nieuwe vriend nodig heeft. Geef je zelf liever ander voer? Dan is het verstandig om zijn vorige voer geleidelijk aan te vervangen door eerst zijn oude en nieuwe voer door elkaar te mengen. Dit voorkomt maag-darmproblemen.

 • Eet- en drinkbakken

Het kan verstandig zijn om je puppy voer te geven in een anti-schrokbak. Deze zorgt ervoor dat je hond kleinere hapjes neemt waardoor het voer gelijkmatiger zijn maag binnenkomt. Hiermee kun je maagproblemen voorkomen en verklein je de kans op overgeven. Vergeet natuurlijk ook de drinkbak niet.

 • Borstel, kam en hondenshampoo

De vacht moet netjes en gezond blijven. Daarom verdient een borstel of kam ook een plek op deze checklist. Om de huid en vacht verder schoon en fris te houden, is speciale puppy shampoo onmisbaar. Ten opzichte van normale hondenshampoo is een puppy shampoo vaak minder agressief.

 • Nagelschaar of nagelknipper

Voor het verzorgen van de nagels van je hond heb je een nagelschaar of nagelknipper nodig.

 • Hondentandenborstel en tandpasta

Tandenpoetsen is belangrijk om infecties te helpen voorkomen. Een hondentandenborstel of vingertandenborstel helpt je hierbij. Poets de tanden van je hond met speciale hondentandpasta, deze bevat een lekkere smaak voor je pup en bevat geen fluoride.

 • Speeltjes

Koop genoeg speeltjes zodat je puppy hier lekker zijn energie in kwijt kan. Iedere hond heeft zijn eigen voorkeur en hier kom je alleen achter door dit samen te ontdekken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende bijtspeeltjes, knuffels en denk-, trek- en gooispelletjes. Allemaal zijn ze goed voor de ontwikkeling.

 • Hondenverzekering

Het allerbelangrijkst: een zorgverzekering voor je puppy. Puppy’s zijn namelijk extra kwetsbaar en moeten uit voorzorg in hun eerste levensjaar vaak naar de dierenarts. Tegenwoordig kan zo’n bezoekje wel flink prijzig zijn, soms wel tot in de duizenden euro’s. Met onze hondenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten. Zo krijgt je puppy de zorg die hij verdient en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan.