Alle kosten voor je konijn op een rijtje!

kosten konijn

Denk je erover om een konijntje aan te schaffen? Zet voordat je het pluizige bolletje aanschaft nog wel even alle kosten op een rij. Veel nieuwe eigenaren hebben geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Naast een hok, voerbak, drinkbak, speeltjes en voer zijn er nog meer kosten waar je misschien niet gelijk aan denkt waardoor de kosten voor een konijn al snel oplopen.

Overzicht kosten konijn

We hebben een overzicht gemaakt van eenmalige, terugkerende en onvoorziene uitgaven.

Eenmalige kosten

Onder eenmalige kosten vallen bijvoorbeeld kosten voor de aanschaf, een hok en speeltjes. Ook kosten voor castratie horen hierbij.

  • Aanschaf
    Een konijn hoeft zeker niet duur te zijn. De prijs van een jong konijn begint al vanaf €15, raskonijnen zijn wat duurder.
  • Spullen
    Voor huisvesting en overige benodigdheden zoals eet- en drinkbakjes, speelgoed en een ren ben je ongeveer €250 kwijt.
  • Castratie
    Het is verstandig om je konijntjes te laten castreren. Voor een castratie van een mannetje kun je rekenen op ongeveer €60. Omdat de castratie van een vrouwtje ingrijpender is, kun je uitgaan van ongeveer €150.

Terugkerende kosten

Onder terugkerende kosten vallen onder andere voer, bodembedekking en reguliere dierenartskosten. Jaarlijks ben je ongeveer €600 kwijt aan deze terugkerende kosten, op basis van twee konijnen. De kosten voor voeding zijn natuurlijk sterk afhankelijk van het merk en het soort voeding dat je koopt.

Onvoorziene kosten

Onder onvoorziene kosten vallen bijvoorbeeld medische kosten voor een operatie of een ziekte waarvoor levenslang medicijnen nodig zijn. Bij konijnen moet er snel worden ingegrepen als ze ziek zijn, en dus kan het voorkomen dat je in het weekend naar de dierenarts moet. Deze onvoorziene situaties kunnen helaas flink in de kosten lopen. Om jezelf hiervoor te behoeden is het verstandig om een konijnenverzekering af te sluiten.

Konijnenverzekering van Figo

Net zoals mensen kunnen konijnen onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je konijn de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze konijnenverzekering!